A BioSec rendszerek kompatibilissé váltak az Active Directoryval

A BioSec biometrikus technológia Active Directory kompatibilitása lehetővé teszi, hogy az ügyfelek az informatikai és beléptetési biztonság jogosultságkezelését egy, a számukra megszokott felületen kezeljék, ezáltal feleslegessé válik párhuzamos rendszerek használata.

A BioSec rendszer lehetővé teszi egy homogén biztonsági rendszer kialakítását az Active Directoryba való kapcsolódással, mivel így a jelszó alapú személyazonosítás vénaazonosításra történő kiváltásával növelhető az IT biztonság, illetve a fizikai beléptetés esetében is ugyanazon kulcs (azaz a kezünk) alkalmazható.

Ahogy az AD egyéb funkciójáinál is egy kattintással hozzárendelhetünk egy személyt csoportokhoz, zónákhoz, de természetesen egyedi jogosultságokat is megállapíthatunk.

Folyamatleírás

Regisztráció

A regisztráció során először az AD-ben kerül az adott felhasználó rögzítésre, ezt követően hozzárendelik a jogosultságait, illetve automatikusan vagy manuálisan a speciális felhasználói attribútumok között kiosztásra kerül egy Biosec felhasználói azonosító. 

A Biosec regisztrációs szoftverében kizárólag a felhasználói azonosítót írjuk be és ezen adat mellé mentjük el a két biometrikus mintát (bal és jobb kéz).

Azonosítás

Az azonosítás során a Biosec rendszer 1:n-ben megkísérli az adott személy azonosítását és sikeres azonosítás esetén a Biosec - LDAP interfacen keresztül megküldésre kerül a felhasználói azonosító és ugyanazon interfacen keresztül jön a visszajelzés, hogy az illető jogosult-e az adott pont/funkció stb. aktiválására-e vagy nem.

Azonosítási lehetőségek:

  • nem ismeri fel a rendszer az illetőt, mert nincsen regisztrálva
  • felismeri a rendszer az illetőt, de nincsen jogosultsága, így elutasításra kerül az azonosítási kísérlet
  • felismeri a rendszer a felhaználót és van jogosultsága belépni, így elfogadásra kerül az azonosítási kísérlet.