Manapság a kiskorúak védelme, iskolák felügyeleti jogának támogatása, a személyi azonossággal való visszaélés megakadályozása, az adminisztrációs terhek csökkentése az egyik legfontosabb prioritás az oktatási intézmények üzemeltetése során.

A BioSec termékcsalád ötvözi a legmagasabb biztonsági szintet a felhasználóbarát tulajdonságokkal. Célunk hozzájárulni az objektumokhoz való illetéktelen hozzáférés megakadályozásához, az adminisztráció hatékonyságának növeléséhez, illetve a gyermekek kiemelt védelméhez.

A biometrikus azonosítási rendszer olyan technológia, amely az egyén egyedi fizikai ismérveinek egyikét méri és rögzíti és az így kinyert adatot használja az azonosításhoz. Esetünkben a vénaszenzor a kéz vagy adott testrész belső vénaszerkezetét méri, ami lehetőséget ad egy teljesen egyedi azonosítási eljárásra.

Egyéb technológiákkal ellentétben (ujjlenyomat), a személyes véna azonosító nem másolható, mivel a szenzor használata érintésmentesen történik, így az vénastruktúra térképe nem másolható, nem eltulajdonítható, nem reprodukálható, mivel nem hagy nyomot (az ujjlenyomattal ellentétben). 

Adatvédelmi szempontból a BioSec rendszer úgy kerül felépítésre, hogy a személyes adatok a biometrikus sablonoktól teljesen elkülönült, eltérő titkosítással rendelkező, adatbázisokban kerülnek eltárolásra, így ezen adatok nem összevethetőek.

A BioSec megoldások főbb használati területei az oktatás terén:

Zóna alapú biztonsági rendszerrel megakadályozni az iskola területére történő illetéktelen bejutást.

Készpénzmentes fizetés a gyermekétkeztetés akadálymentes lebonyolítása érdekében, ahol nyomon követhető pontosan az étkezések mennyisége, így pontos elszámolás készíthető, illetve csökken a tanulók közötti vagyoni különbség, mivel nem meghatározható, hogy adott egyén normatív támogatásban részesül, vagy a szülő fizeti-e az étkeztetést.

A rendszer segítségével élőben követhető nyomon az igazolatlan távol maradás, vagy a tanrendben meghatározottnál korábbi távozás, így csökkenthető a lógások száma.

Konstrukciótól függően a szülő sms-ben, e-mailben értesülhet gyermeke iskolába be-, illetve kilépéséről.

Kizárólag előre regisztrált személy léphet az iskolába.

A rendszer összeköthető az e-napló megoldásokkal az adminisztratív terhek csökkentése céljából

A BioSec technológia moduláris felépítésének köszönhetően költséghatékonyan leilleszkedik meglévő rendszerekre.